לפני שנחליט על בניית צימרים עלינו לשקול מספר דברים אמנם התחום הוא תחום משגשג והרווח בו רב אך יש לזכור כי התחרות בו רבה גם היא . כיום קיימים מעל 5000 צימרים בכל רחבי הארץ המעניקים כל אחד מהם חוויה שונה וייחודית לו , אם אנו גם מעוניינים להיכנס לתחום עלינו לדעת במדויק מה צריך לעשות בכל תהליך בניית הצימרים.

התהליך הראשון שלנו צריך להיות סקר ומחקר על התחום בניית צימרים מה הרווחים בבניית צימרים? , מה עלות ההקמה של כל יחידות אירוח כזו? , מהו התקציב העומד ברשותנו ?, מה מטרת הצימרים אותם אנו רוצים להקים? , באיזה איזור מומלץ להקים את בניית הצימרים ? יש לבדק תנאי מזג אוויר של האזור , האם אנו מתחילים לבנות מאפס או שמדובר רק בחידוש יחידות אירוח ? רק לאחר שענינו על כל השאלות אנו יודעים במדויק במה אנו מעוניינים ואם אנו יכולים להרשות לעצמנו זאת , רק אז נתחיל לעבור הלאה ולקבל אישורים לבניית צימרים.

קבלת האישורים לעיתים היא התעסקות עם בירוקרטיה שלא תמיד יש לנו זמן אליה במידה ואינכם מעוניינים להתעסק בכך תוכלו להסתפק בבעלי מקצוע שיעשו עבורכם את העבודה תמורת תשלום לא מועט במידה ואתם מעוניינים לחסוך זאת מרוכז פה כל האישורים הנדרשים . אין ספק שהשטח הוא שלנו אך קודם כל הוא של המדינה ובבעלותה והוא מנוהל על ידי מנהל מקרקעין ישראל דרכה ניתן שירות של העברת זכויות,שיווק קרקעות ובמקרה שאנו מעוניינים אישורי בנייה  ושינוי ייעוד קרקע משום שרוב הקרקעות מיועדות לשימוש חקלאי ומצריכות אישור שלהם  מספר הטלפון לבקשת אישור של מנהל מקרקעי ישראל הינו 1-700-500-234 . לאחר מכן עלינו לקבל אישור מועדת בניין ערים לקבלת תוכניות והיתר בנייה את ההיתר מבצעים בועדת ערים מקומית  שבמידת הצורך מקבלת אישור מועדת ערים אזורית יש לספק להם מידע מלא על התכנון והמטרה של הבנייה לאחר בדיקות שלהם וגיבוש דעה הם יוכלו לומר את החלטתם החיובית או לא ולנמק את הסיבה לכך , במידה ואכן אושר תגבה עמלה ואף מספר דרישות לתיקונים או לבנייה בהמשך התהליך הם יבצעו מעקב על העבודה וכי אכן בוצע על פי ההיתרים שניתנו לכם לאחר מכן תוכלו לקבל טופס  ותעודת גמר 4 המעניק אישור והיתר סופי לבנייה.

אישור נוסף לבניית צימרים או בתי עץ בגלל המטרה שלה שבעיקר היא חופשות ונופשים יש לקבל אישור ממשרד התיירות ובנוסף ממשרד הבריאות . בראש ובראשונה עלינו לקבל רישיון עסק כיום קיימות חברות המתמחות ברישיונות לעסקים ומכינות את כל המסמכים והדברים הדרושים לכך , כמו עמידה בתקנות כיבוי אש תחום שלא כולנו מכירים את כולו והחברות האלה מכירות באופן מלא ועושות עבורך את כל העבודה .

מעבר לאישורים עלינו לדאוג לביטוחים עבור העסק על מנת שלא נאבד את כספנו במקרה של שריפה , פגעי טבע או תביעה של הלקוחות . הביטוח הראשון שיש לעשות הוא ביטוח עסק בעיקר בבניית צימרים זה עסק לכל דבר ואף עסק שלקוחות הם המשתמשים העיקריים בחפצים ובנכסים שלכם לכן חשוב לעשות זאת למנוע סיכונים מיותרים מומלץ לערוך את רשימת הסיכונים על פי העסק ולהתייעץ עם סוכן ביטוח בנושא . עיקר הביטוחים נעשים על תכולת העסק , ביטוח מבנים ,צד ג' ביטוח נוסף ומומלץ הוא אובדן הכנסות המעניק לכם בטחון גם במקרה של פגעי טבע כמו רעידות אדמה , שריפה אל תשכחו שההשקעה הכלכלית שלכם רבה אמנם לעיתים ניתן לקחת סיכונים אך לא במקרה הזה תדאגו להיות מכוסים ומוגנים במקרים האלה. לאחר ההכנות הבירוקרטיות עלינו לעבור הלאה להכנות הספקים בבניית הצימרים , הספקים של החומרי הגלם  , ספקים של מוצרים חד פעמיים או רב פעמיים, בחירת בעלי מקצוע לבניית צימרים ולהכנות העיצוב שצריך להיות בטיחותי ,יפה ומרשים  המראה השק והאווירה הנעימה  הם אלה שימשכו לראשונה את עיניי הלקוחות שלכם ומשם אתם צריכים לדאוג למחיר טוב ולשירות אמין ואיכותי

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.